Tillbaka

Albert Bonniers Förlag/Wahlström & Widstrand

Albert Bonniers Förlag/Wahlström & Widstrand söker redaktionskoordinator

Albert Bonniers Förlag är Sveriges största allmänutgivande förlag med en utgivning på runt 110 titlar per år. Utgivningen består av svensk och utländsk skönlitteratur liksom en facklitterär utgivning med inriktning på främst memoarer, biografier, reportage/debatt, essäer och historia.

Wahlström & Widstrand är verksamt sedan 1884 och har en bred och varierad utgivning med ett tydligt fokus på skönlitteratur inom de flesta genrer samt fackböcker inom många områden. W & W är numera en imprint i Albert Bonniers Förlag.

Som koordinator är du spindeln i nätet på redaktionen. Du bör vara serviceinriktad, uppskatta att sköta flera uppgifter samtidigt och kunna göra det på ett effektivt sätt. Du är en handlingskraftig, prestigelös person som tar egna initiativ och vill vara en viktig del i redaktionens arbete. Vi vill att du är intresserad av litteratur och har en stor administrativ och organisatorisk förmåga. Du ska ha god språkkänsla samt goda kunskaper i engelska.

Du kommer att sköta flödet av svenska manus, ingå i svenska manusgruppen och ha kontakt med våra lektörer, frilansare samt med upphovsmän och agenturer. Du kommer också att hantera litteratur- och översättningsstöd samt sköta en del ekonomiska sysslor och allmänna administrativa uppgifter.

Vi erbjuder dig ett spännande, meningsfullt och roligt arbete på en kreativ och trevlig arbetsplats.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa redaktionschef Åsa Ernflo, 08-696 86 86.

Facklig representant är Susanne Granberg, 696 84 13. För ökad mångfald ser vi gärna män och personer med annan etnisk bakgrund än svensk som sökande.

Intervjuer sker löpande med sista ansökningsdag den 3 maj 2017. Tillsättning så snart som möjligt, tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

Redaktionschef Åsa Ernflo

Kontaktuppgifter:

08-696 86 86

Publicerad den:

2017-04-19

Sista ansökningsdag:

2017-05-03

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.