Höstens Böcker 2017 Facklitteratur
Nidal Kersh
Shakshuka – Jerusalems kök. Mat utan gränser. / Bonnier Fakta
Jag har i princip varit omgiven av kikärter sedan 2004 då min pappa köpte en fabrik i Märsta och börja göra hummus. Mat har för mig, ända sedan jag var liten, alltid varit kopplad till någon typ av entreprenöriellt skapande, något jag fått från min pappa. Vi sålde majskolvar på Vattenfestivalen i Stockholm och stekt strömming på Medeltidsveckan i Visby. Mat var förutom att det var gott också ett sätt att försörja sig, men med tanke på hur mycket hårt arbete det var så blev jag alltid tillrådd att inte fastna i branschen. Därför spenderade jag de första tio åren i mitt vuxna liv med att komma bort från restaurangbranschen, men varje gång jag trodde jag klarat det så blev indragen igen. Jag trodde hela tiden att jag skulle göra något annat när jag blev vuxen. Jag studerade statsvetenskap på universitetet, jobbade heltid med min pappa på hummusfabriken och jobbade extra på restaurang.
Helår Digitalt
1480 kr
Köpa
Prova på 2 månader
199 kr
Köpa