Höstens Böcker 2017 Facklitteratur Nidal Kersh

Shakshuka – Jerusalems kök. Mat utan gränser. / Bonnier Fakta

Jag har i princip varit omgiven av kikärter sedan 2004 då min pappa köpte en fabrik i Märsta och börja göra hummus. Mat har för mig, ända sedan jag var liten, alltid varit kopplad till någon typ av entreprenöriellt skapande, något jag fått från min pappa. Vi sålde majskolvar på Vattenfestivalen i Stockholm och stekt strömming på Medeltidsveckan i Visby. Mat var förutom att det var gott också ett sätt att försörja sig, men med tanke på hur mycket hårt arbete det var så blev jag alltid tillrådd att inte fastna i branschen. Därför spenderade jag de första tio åren i mitt vuxna liv med att komma bort från restaurangbranschen, men varje gång jag trodde jag klarat det så blev indragen igen. Jag trodde hela tiden att jag skulle göra något annat när jag blev vuxen. Jag studerade statsvetenskap på universitetet, jobbade heltid med min pappa på hummusfabriken och jobbade extra på restaurang. 

Vill du läsa vidare?

Teckna en digital prenumeration för att ta del av denna artikel och allt annat på Svb.se.

Helår Digitalt

1480 kr

Köpa

Prova på 2 månader

199 kr

Köpa

Powered by Labrador CMS