Höstens Böcker 2018 Facklitteratur Zeina Mourtada

Zeinas kitchen / Bonnier Fakta

Jag har alltid haft en önskan om att få jobba med människor och hjälpa dem som har det tufft i livet, så därför bestämde jag mig för att börja plugga till socionom. Samtidigt har jag också haft en dröm om att få jobba med mat. När min dotter Aliya föddes avbröt jag studierna, och efter att ha varit mammaledig ett tag frågade jag mig själv: Vad ska jag nu göra?
Hösten 2014 gick jag med i Facebook, efter att länge ha tänkt att sociala medier inte var min grej. Men så fel jag hade! Jag inledde med att starta en matgrupp där man kunde dela med sig av sina recept. När jag lade upp bilder på mat blev många i gruppen helt lyriska och bad genast om receptet: »Åh, det där receptet har jag letat efter i en massa år.« »Det där brukade min mamma laga när jag var liten.« För det mesta var det mammas mat jag lagade – den hon gjorde när jag var barn. Vi kan sitta i telefon i timmar och prata recept – recept som hon i sin tur har fått från sin mamma. Denna skattkista att ösa ur består för det mesta av traditionell mat från Mellan­östern.

Vill du läsa vidare?

Teckna en digital prenumeration för att ta del av denna artikel och allt annat på Svb.se.

Helår Digitalt

1480 kr

Köpa

Prova på 2 månader

199 kr

Köpa

Powered by Labrador CMS