Tillbaka

Drivande marknadsansvarig till internationellt bokförlag

Ehrlin Publishing söker marknadsansvarig

Om rollen som marknadsansvarig:

Du kommer att jobba i nära samarbete med vår förläggare och tillsammans få människor att upptäcka våra böcker världen över. Du kommer att vara placerad på vårt kontor i Jönköping, men vid behov göra resor till Stockholm eller samarbetspartners utomlands. Vi erbjuder dig stor frihet att utveckla förlagets verksamhet och prova nya kreativa sätt att nå böckernas olika målgrupper. För att passa in behöver du brinna för marknadsföring och en tro om att det är möjligt att tillföra gott till världen. Du är prestigelös gentemot dina kollegor, trivs med omväxling, problemlösning och är öppen för att rycka in där det behövs i organisationen. Det är meriterande om du har en passion för böcker och erfarenhet av bokbranschen, samt intresse för personlig utveckling och kännedom om påverkande kommunikation.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

Ansvara för att öka försäljningen på befintliga marknader både i Sverige och utomlands samt utveckla nya potentiella marknader med nya titlar.
Skapa och upprätthålla goda relationer med återförsäljare, samarbetspartners och andra nyckelpersoner.
Planera och genomföra marknadsföringen av våra titlar.
Nyckelperson i att utforma, genomföra och utvärdera marknadsstrategier som leder bokförlaget framåt.
Ansvara för förlagets externa kommunikation, främst genom sociala medier men också traditionella media som tidningar, TV etc.
Planera och skapa kampanjer, nyhetsbrev, annonser, uppdatera hemsidor etc.
Driva engagemang i sociala medier.
Budgetansvar för marknadsföring.

 

För att klara av rollen krävs:

Kunna formulera dig riktigt bra i text och tal på svenska och engelska i annonser och i kommunikation med viktiga kontakter.
Kunna arbeta självständigt och i team.
Kunna motivera dig själv att lösa uppgifter i tid och ta ansvar.
Vara drivande och utveckla din roll och bokförlaget framåt.
Ha en god kognitiv förmåga.
Är nytänkande och flexibel.
Har minst 5 års erfarenhet av liknande tjänst.

Har god kunskap om sociala medier och andra marknadsföringskanaler.
Har en säljande personlighet och gillar att bygga långsiktiga relationer med återförsäljare och kunder.

 

Det är meriterande om du även:

Behärskar Office-paketet väl, främst Word och Excel.
Behärskar Adobe-paketet, främst InDesign och Photoshop.
Har chefserfarenhet med budgetansvar och meriter som en god ledare.

Om Ehrlin Publishing:

Ehrlin Publishing är det lilla bokförlaget i Jönköping som med hjälp av ägarens innovativa böcker tagit världen med storm, sålt miljontals exemplar och slagit historiska rekord i flera länder. Förlaget är i en spännande fas där vi växer som bolag och tar klivet från ett egenutgivande förlag till att publicera fler författare. Vår utgivningsprofil är böcker som på något sätt hjälper människor och för mänskligheten framåt. Vi är ett litet team som jobbar tätt tillsammans i en positiv anda och nu behöver vi stärka upp gruppen med någon som är vass på marknadsföring.

 

Tillträde enligt överenskommelse, gärna så snart som möjligt. Skicka din ansökan med personligt brev och CV till jobb@ehrlinpublishing.com före den 1 september. Urval sker löpande.

Plats:

Jönköping

Kontaktperson:

Carl-Johan Ehrlin

Kontaktuppgifter:

jobb@ehrlinpublishing.com

Publicerad den:

2017-07-27

Sista ansökningsdag:

2017-08-31

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.