Tillbaka

Amazon.se sålt

2017-04-06
av Tove Leffler
Foto: Istockphoto

Domännamnet amazon.se har nu sålts till Amazon, skriver Breakit. Enligt sajten ska prislappen ha legat på mellan 1 och 5 miljoner kronor. 

När det 2014 stod klart att Amazon slutit avtal med Bokinfo (dåvarande Bokrondellen), blev det också känt att domänen amazon.se var upptagen. Namnet ägdes av den svenska reklambyrån Amazon AB med en anställd, bolagets vd, en kvinna boende på Östermalm i Stockholm.

Enligt tidningen Internet World låg Amazon redan då i förhandlingar med kvinnan om att köpa domännamnet. När SvB nådde henne på telefon 2014 ville hon inte kommentera uppgifterna.

Men nu, tre år senare, ska alltså affären ha gått i lås. Enligt Breakit ägs amazon.se i dag av det Luxemburgbaserade Amazon Europe Core, ett av Amazons dotterbolag.

Den 8 mars i år registrerades ändringen hos Internetstiftelsen i Sverige, men själva överlåtelsen ska ha skett redan 26 december förra året, skriver Breakit.

Enligt tidningen ska kvinnan ha fått mellan 1 och 5 miljoner för namnet. 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.