Tillbaka

Bokfabriken lanserar kortformat

2017-05-16
av Sara Djurberg
Lasse Brahme, vd Bokfabriken.
Foto: Ola Kjelbye

Bokfabriken släpper en serie kortromaner, kallade bookshots, signerade den amerikanska spänningsförfattaren James Patterson. Prenumerationstjänsten Nextory får initialt exklusiv rätt att sälja böckerna. 

Förlaget ger nu ut sex kortromaner av James Patterson som e-böcker och ljudböcker. E-böckerna är drygt 100 sidor och ljudböckerna mellan 2-3 timmar, enligt förlagets pressmeddelande.

– Den moderna människan av i dag har väldigt ont om tid, men viljan att ta del av spännande berättelser tror jag är större än någonsin. Bookshots är ett modernt format på alla sätt, dessutom med en av vår tids största spänningsförfattare bakom rodret, säger Lasse Brahme, vd på Bokfabriken som köpt in Bookshots till Sverige i pressmeddelandet.

Vad förlaget betalat för rättigheterna framgår dock inte.

Bokfabriken har valt att ge Nextory ensamrätt till titlarna den första månaden. I början av juni släpps böckerna i fysiskt format, som mjukband till ett pris ”strax under en klassisk pocket”, enligt pressmeddelandet. I mitten av juni släpps titlarna till övriga digitala kanaler.

Författaren James Patterson, som uppges ha sålt 350 miljoner böcker, har själv kommit på konceptet, enligt pressmeddelandet. Böckerna är skrivna tillsammans med medförfattare och förlaget Penguin Books är en partner i samarbetet.

De sex första böckerna heter Gisslan, Stöld, Rättegången, Jagad, Dödligt motstånd och Korseld.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.