Tillbaka

Bravinger ny litterär chef på Norstedts

2017-02-13
av Carina Jönsson
Foto: Ola Kjelbye

Håkan Bravinger blir litterär chef på Norstedts. I samband med att han tillträder sker även en omorganisation på förlaget.

– I år firar jag tio år som förläggare på Norstedts. Drömjobbet, har jag alltid sagt när någon frågat. Och att nu i ännu högre grad få vara med att staka ut förlagets publicistiska riktning är något jag verkligen ser fram emot, säger Håkan Bravinger i ett pressmeddelande.

I samband med att han tillträder som litterär chef på görs även andra förändringar inom förlagsledningen. Helena Lindstedt, i dag redaktionschef, blir ny administrativ förlagschef. Hon ska framöver ansvara för och utveckla processer och samordning, men även avlasta förlagschef Eva Gedin administrativt. Eva Gedin kommer framöver att fokusera på arbetet som förläggare och övergripande publicistiska frågor.

– Jag vill öka kreativiteten och flexibiliteten i vårt redaktionella arbete. Vi kommer att bli snabbare och effektivare i våra beslutsprocesser, kunna anpassa innehåll till olika format och överhuvudtaget tänka nyare och friare kring vår utgivning, säger Eva Gedin i pressmeddelandet.

I samband med omorganisationen slutar Susanna Romanus, som fram till i dag varit publicistisk chef för skönlitteratur och sakprosa, på Norstedts. Förlaget letar nu efter en ny förläggare.

 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.