Tillbaka

Netflix köper serieförlag

2017-08-08
av Moa Kärnstrand

Netflix köper serieförlaget Millarworld, för att kunna göra originalinnehåll av förlagets material, rapporterar Reuters.

Köpet är det första som Netflix gör sedan streamingsajten startade för 20 år sedan och innebär att den kända serietecknaren Mark Millar kommer att finnas i Netflix stall. Dessutom kommer streaming-jätten att äga rättigheterna till en lång rad karaktärer och historier.

Millarworlds två mest kända serier, Kick-ass och Kingsman, varav båda redan gjorts film av, ingår dock inte i köpet, skriver Reuters.

Det pågår just nu en kapplöpning kring originalinnehåll hos streamingsajterna.

– Förvärvet av Millarworld är sannolikt ekonomiskt oumbärligt för Netflix, säger Justin Patterson, analytiker på investment-rådgivaren Raymond James till Reuters.

Han menar att just tecknade serier som görs om till tv eller film ofta drar storpublik. Ett exempel på det är när Walt Disney Co köpte serieförlaget Marvel Comics 2009 och utvecklade dess karaktärer, som Spider-man och X-men.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.