Tillbaka

Nyhetsreporter

Tidningen Svensk Bokhandel söker en driven och snabb nyhetsreporter. Vi söker dig som är en erfaren nyhetsjournalist, ekonomikunskaper är meriterande men inte ett krav. Du ska vara en bra stilist. Du bör ha goda kunskaper om ny teknik då branschen just nu genomgår stora tekniska förändringar. Det är även ett plus om du har web-kunskaper och har jobbat med web-journalistik.

Du ska kunna jobba både snabbt för webben och papperstidningen, samt med längre och djuplodande reportage och analyser. Rapporteringen gäller primärt förlagsvärlden och bokhandeln.

Branschkännedom är önskvärd men inte nödvändig.

Vi ser gärna manliga sökande då redaktionen är kvinnodominerad.

 

Svensk bokhandel är nyhetsledande när det kommer till bokbranschfrågor och citeras flitigt av alla stora medier

 

 

Ansökan skickas tillsammans med arbetsprover och referenser till
tove.leffler@svb.se, senast den 29 september 2017.
Märk ansökan »Reporter Svensk Bokhandel 2017«.

 

Frågor besvaras av Lars Schmidt, lars@svb.se

 

Tidningen Svensk Bokhandel är organ för den svenska bokbranschen och ägs gemensamt av Svenska Förläggareföreningen och Svenska Bokhandlareföreningen. Papperstidningen kommer ut var fjortonde dag och vi uppdaterar dagligen nyheterna på svb.se.

 

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

Tove Leffler

Kontaktuppgifter:

tove.leffler@svb.se

Publicerad den:

2017-09-11

Sista ansökningsdag:

2017-09-29

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.