Tillbaka

Press- och resekoordinator

Om Salomonsson Agency

Salomonsson Agency representerar cirka 50 av Nordens mest erkända och bästsäljande författare, samt några av Nordens mest framstående manusförfattare och regissörer. Agenturen förvaltar deras bok- och filmrättigheter världen över och är Nordeuropas ledande litterära agentur. Agenturen har idag 20 anställda och kontor på Götgatsbacken på Södermalm i Stockholm.

Läs gärna mer på www.salomonssonagency.com

 

Om tjänsten

Som press- och resekoordinator för agenturens författare hanterar du många olika typer av förfrågningar och inbjudningar från media, bokförlag, festivaler och bok-event runt om i världen. Arbetet är ansvarsfullt och kräver noggrannhet på detaljnivå, ordning och struktur, goda kunskaper i det engelska språket då du ska kunna göra dig väl förstådd i tal och skrift, samt goda kunskaper i Office-paketet. Utöver detta kräver tjänsten ett helhjärtat engagemang och tillgänglighet oavsett dag i veckan eller tidpunkt på dygnet då du är författarens första kontaktperson när de är ute på arbetsresor i världen eller har press & PR-event, och därför snabbt bör kunna lösa situationer om problem uppstår.

För rätt person är arbetet otroligt stimulerande och roligt, en dag är sällan den andra lik. Tillsammans kommer vi att utveckla press- och PR-avdelningen för våra författare.

 

Om dig

Vi söker dig som är empatisk, lugn, lyhörd och kan förvalta det förtroende du ges genom att alltid arbeta för författarens bästa, tillgodose dennes önskemål, förutsättningar och behov vid resor och press-sammanhang, men också samarbeta väl med alla parter som jobbar med och kring författaren.

Du ska kunna arbeta självständigt och ta fullt eget ansvar för dina författare och planera deras press och resor pro-aktivt tillsammans med författaren, agenten och förlagen ute i världen.

Du behöver ha ett väl utvecklat ordningssinne och översikt över ditt arbete samtidigt som du är lyhörd för hur omvärlden förändras inom media.

Vi lägger stor vikt på personlighet och hur du fungerar tillsammans med de övriga på agenturen. Du har ett driv att arbeta för någon annans framgång utan att själv stå i centrum.

 

Rekryteringsprocess

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, som tillsätts omgående.

Vi tar emot och utvärderar sökanden löpande, så hör gärna av dig så snart som möjligt. Är du intresserad av att söka vill vi att du skickar ditt CV tillsammans med ett personligt brev till oss på marie@salomonssonagency.com så snart som möjligt. Om du har några frågor om tjänsten kan du kontakta oss på samma adress.

Plats:

Stockholm

Kontaktuppgifter:

marie@salomonssonagency.com

Publicerad den:

2018-08-08

Sista ansökningsdag:

2018-09-09

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.