Tillbaka

Salomonsson Agency

Agentassistent till Salomonsson Agency

Om tjänsten

Agenten vi söker en assistent till hanterar både bok- och filmrättigheter, och som assistent till denne kommer du att ansvara för det administrativa arbetet med författarskapen som agenten representerar (d.v.s. löpande uppdatera internationella publiceringsdatum, status för filmprojekt, försäljningssiffror, manusleveranser, lanseringsplaner, recensioner, nyhetsbrev m.m.) samt översätta kortare texter från de skandinaviska språken till engelska, skriva kortare texter på engelska, uppdatera och underhålla vissa författares hemsidor och ansvara för fanmail, boka och följa upp möten, agera resekoordinator för agenten, och assistera i agentens övriga arbete.

I tjänsten kan det ingå resor till bl.a. London, Frankfurt, New York och Los Angeles.

Om dig

Vi söker dig som är noggrann, lyhörd, prestigelös och strukturerad, och som klarar av att vara det även i ett högt arbetstempo. Du har förmågan att snabbt kunna anpassa dig till förändrade krav och förutsättningar. Du har en god samarbetsförmåga och arbetar på ett lyhört och smidigt sätt.

Du kommunicerar effektivt och välformulerat med utmärkta kunskaper i svenska och engelska.

Rekryteringsprocess

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, som tillsätts omgående.

Vi tar emot och utvärderar sökanden löpande, så hör gärna av dig så snart som möjligt. Sista dag för ansökan är den 25 april 2017. Är du intresserad av att söka vill vi att du skickar ditt CV tillsammans med ett personligt brev till oss på malin@salomonssonagency.com så snart som möjligt. Om du har några frågor om tjänsten kan du kontakta oss på samma adress.

Om Salomonsson Agency

Salomonsson Agency representerar cirka 40 av Nordens mest erkända och bästsäljande författare, samt några av Nordens mest framstående manusförfattare, och företräder deras bok- och filmrättigheter över hela världen. Salomonsson Agency är Nordeuropas ledande litterära agentur. Agenturen har idag 18 anställda och kontor på Götgatsbacken på Södermalm i Stockholm.

Läs gärna mer på www.salomonssonagency.com

Plats:

Salomonsson Agency

Kontaktperson:

Malin Gyllenhammar Broman

Kontaktuppgifter:

malin@salomonssonagency.com

Publicerad den:

2017-04-11

Sista ansökningsdag:

2017-04-25

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.