SOMMARLÄSNING

Lyra Ekström Lindbäck ger boktips för sommaren

Författaren Lyra Ekström Lindbäck tipsar om sin bästa sommarläsning.

Det blir inte mycket semesterläsning för Lyra Ekström Lindbäck. I stället blir det barnböcker, förberedelser för boksamtal och böcker om bröst.

Publicerad

Vad läser du i sommar?

– Mitt svar är nog lite tråkigt. Jag läser Sarah Thorntons bok Tits Up. Det är en långessä om bröst och bröstets roll i kulturen. I strippklubbsvärlden, i möjlkdonationsbanker, och så besöker hon plastikkirurger och bh-konstruktörer och sådant. Efter den ska jag läsa Sven Anders Johanssons Litteraturens slut, äntligen. Jag ska ha ett samtal med honom på Sakprosa-festivalen i Österlen i augusti, så det ska bli kul. Annars blir det mest Lilla Anna och liknande titlar. Anna-Clara Tidholms böcker är magiska. Hela Natten är en stor favorit hos mina barn.

Ser din sommarläsning likadan ut som under resten av året?

– Ja, ärligt talat är det mest jobbläsning jag har tid för. Särskilt nu, jag har ettåriga tvillingar som är hemma från förskolan så det går liksom inte att läsa på semestern utöver jobb.

Finns det någon bok du tyckt om som andra har sågat?

– Jag brukar väl oftare vara den som sågar det som andra tycker är väldigt bra …

Har du någon sådan då?

– Ja, den här boken av Sara Martinsson om att vara frivilligt barnlös. Den var det många som tyckte var väldigt bra men jag tyckte den var otroligt illa skriven. Det är väl årets största besvikelse.

Powered by Labrador CMS