NYHETER

SvB blir bokmagasin – mindre format och mer material

Ett nytt, tryckt nummer av Svensk Bokhandel i nytt format.

Lagom till Bokmässan ger Svensk Bokhandel ut sitt nya pappersnummer i ett nytt bokmagasin-format.
– Det är egentligen självklart att bokbranschens tidning ska ha en mer bokinspirerad känsla, säger Johan Sandholm, vd och ansvarig utgivare.

Publicerad Senast uppdaterad

SvB:s journalistik publiceras sedan ett par år tillbaka främst digitalt, via SvB.se. Men i samband med Bokmässan kommer också ett nytt fullmatat pappersnummer. Och i år blir det i nytt format, berättar vd Johan Sandholm.

– Vi har övergett det tidigare nyhetstidningsformatet och valt ett nytt, mer kompakt magasinformat. Formgivaren Jens Klaive har putsat på tidningens form, men läsarna kommer fortfarande att känna igen sig.

Det nya numret är på 84 sidor, har limbunden rygg och ett kraftigare, obestruket papper.

– Vi beskriver det som ett bokmagasin. Fördjupning i pappersformat som komplement till branschnyheterna online. Och det är ju egentligen självklart att bokbranschens tidning ska ha en mer bokinspirerad känsla, säger Johan Sandholm.

Numret innehåller flera fördjupande texter. Bland annat en stor intervju med en frispråkig Jonas Tellander, ett långreportage om svenska förlagssatsningar i Polen och den årligt återkommande Bokhandelsspecialen med ekonomisk analys av Sveriges alla boklådor. Dessutom möter vi författaren Johanna Hedman som talar ut om debuten som blev en debatt.

Powered by Labrador CMS