NYHETER

De har chans till Årets deckarförfattare

Viveca Sten, en av de nominerade till priset årets deckarförfattare, är känd för böcker som utspelas i Sandhamn och Åre. Arkivbild.

Viveca Sten, Sara Strömberg och Mari Jungstedt finns bland de nominerade till priset Årets svenska deckarförfattare som delas ut på Bokmässan i Göteborg i slutet av månaden.

Publicerad Senast uppdaterad

Även Ninni Schulman, Pascal Engman och Kristina Ohlsson har chans att få priset som baseras helt på listan över vilka författare som är populärast på e-bokstjänsten Bookbeat.

Det blir en ny pristagare i år. Av de fem tillfällen som priset tidigare har delats ut har det tre gånger gått till Sofie Sarenbrant. Utöver det har Lars Kepler belönats med två utmärkelser.

Sofie Sarenbrant är dock nominerad till priset för årets svenska deckare, för Långfredagen, skriven tillsammans med Carina Bergfeldt.

Övriga nominerade till årets svenska deckare är Döda kvinnor förlåter inte av Katarina Wennstam, Vilseledaren av Viveca Sten, Käraste Lena av Ninni Schulman, Den sista utposten av Mari Jungstedt och Bestseller av Pascal Engman.

Priserna delas ut den 28 september under Crimetimefestivalen på Bokmässan.

Powered by Labrador CMS